7.januar: Koncert med Katinka

Sangerinden Katinka udgav sidste år debut EP’en ”i Røntgen”. EP’en blev indspillet i samarbejde med produceren Simon Asks i hans stue på Nørrebro - og siden da er det gået stærkt. Katinkas poetiske og eksperimenterende popmusik - der benytter alt fra stueorgel, skabe, lamper, støvsugere og hårspænder til at skabe lyde - har nemlig indtil videre fået airplay på P3 og P6, og en 3. plads på det elektriske barometer.

På Skanderborg i år blev hun udråbt som vinder at dette års Karrierekanon, hvilken vil sige, at den spirende sangerinde er kommet i klub med navne som Marie Key, Magtens Korridorer og Minds of 99. Tekstuniverset er en vigtig del af Katinkas udtryk - alle teksterne er på dansk og er udklip fra Katinkas egen dagbog. De kan beskrives som røntgenfotografier af personlige tanker og følelser – men trækker samtidig tråde tilbage til store danske digtere som Frank Jæger, Morten Nielsen og Tom Kristensen.

Live er Katinka og Simon Ask flankeret af Marie Christiansen og Lucas Rundblad. Sammen leverer de fire et inderligt og karismatisk show, der efter Katinkas SPOT-koncert fik Politiken til at skrive: “…med en klang af Daimi og kontant attitude som Yvonne fra ’Olsen-Banden’ gjorde Katinka det, alle sammen håbede på: Skilte sig ud." Politkens anmelder kvittererede med 4 hjerter.

P6-vært Henrik Aagaard har derudover tidligere – efter at havet overværet en koncert – udtalt i radioen: “Det var fantastisk at se denne næsten uprøvede kunstner overtage det her rum med en simpelthen kolossal charme” og sammenlignede i samme åndedrag Katinkas tilstedeværelse på scenen med Joe Cockers.

Sådan! Vi glæder os til at tage imod Katinka d. 7. januar!

Tid: Kl. 20.00
Sted: Spisestuen på Grundtvigs Højskole
Entre: 50 kr.