21. januar: Koncert med Emil de Waal & Spejderrobot

D'herre bag Emil de Waal & Spejderrobot er kendte for at få skolebørn til at bruge deres mobil til elektronisk musik og iøvrigt at udgive deres musik i en pizzabakke. Og de har meget af byde på af anderledes eksperimenter udi det musikalske.

Genren er svær definerbar, omend ganske forrygende, og Eksperimenterende Electronica-Jazz er nok den beskrivelse, der bedst rammer Emil de Waal & Spejderrobots stærke og skæve musik.

Emil de Waal var oprindeligt trommeslager, men er vel mere en multiinstrumentalist, der sammen med Mikael Elkjær, alias Spejderrobo, kreerer mærkværdige, humoristiske og vilde kompositioner. Spejderrobot, som har et elektronisk soloalbum bag sig, medvirkede også på de Waals solodebut, Ombud, og i 2008 turnerede de to sammen, og har forlængst etableret sig som Emil de Waal+ Spejderrobot, hvor guitaristerne Troels Bech og Gustaf Ljunggren også medvirker. Resultatet er forrygende leg mellem elektronica og det jazzede.

Musikbladet GAFFA beskriver bl.a. deres musik således "Deres musik er en uformel udforskning af genremødet, der starter roligt, særligt gennem Spejderrobots dulmende dubbede kompositionerSpøgelseskanin og Karmisk Nedfald (Det Er Din Egen Skyld), fortsætter langs Krat og kulminerer i det helt igennem ekspressive vilde nummre Struktur. Emil De Waal og Elkjær skiftes til at programmere, samtidig med at de Waal lejlighedsvis finder tilbage til analoge trommer, mens Elkjær tilfører flere keys og effekter. Tilsammen er det en udforskning af lyd på tværs af to genrer, som egentlig deler sin grundlæggende egenskab som grænseløs. Smukt og vedkommende musik."

Tid: 21. januar Kl. 20.00
Sted: Spisesalen på Grundtvigs Højskole
Entre: 50 kr.